Ugrás a tartalomra

Futárszolgálat összehasonlítás, elemzés, legjobb árak, vélemények - webáruház készítés esetére

Webáruház futárszolgálatok

A webáruházak üzemeltetőinek egyik legnehezebb feladata kiválasztani, hogy melyik futárszolgálattal juttassák el a megrendelt termékeket a vásárlóknak. Ehhez a feladathoz szeretnénk segítséget nyújtani egy cikksorozattal, melyben a legközkedveltebb futárcégeket hasonlítjuk össze.

Az alábbiakban áttekintjük, melyek a legfontosabb szempontok a partner kiválasztásánál.

  • Nézzük meg, mennyire megbízható az adott futárszolgálat. Mennyire pontosak a kiszállítások, megérkezik-e az igért napon a termék?
  • Egy nagyon fontos szempont, hogy milyen áron történik a házhoz szállítás. Az árakat a futárszolgálatok szerződéskötéskor ajánlják a webáruház tulajdonosoknak. Ez nagyon sok dologtól függ, többek között a csomag méretétől, súlyától, a csomag értékétől, a szállítás távolságától, és a csomag tervezett kiszállítási idejétől. 
  • Érdemes mérlegre tenni, hogy bizonyos fizetési módok esetén (pl. utánvétes, azaz készpénzes fizetés esetén) milyen többletköltséget számol fel a futárszolgálat. A magyar vásárlók többsége még mindig előnyben részesíti a készpénzes fizetést, viszont az utánvétes csomagok kezelése sokkal munkaigényesebb, mert a kézbesítőnek személyes kapcsolatba kell lépnie a vásárlókkal, és készpénzt is kell kezelnie. Igaz, hogy ma már egyre több futárszolgálat alkalmaz kártyás fizetést lehetővé tévő terminált, ez azonban természetesen azért szintén lassítja az átadás folyamatát. 
  • Csomagpontok: Ma már a nagyobb csomagküldő cégek, mint pl. az MPL, GLS, DPD rendelkeznek úgynevezett átadópontokkal, ill. Csomagautomatákkal, ami lehetővé teszi, hogy a vásárlók, akkor és ott vegyék át a csomagjaikat, ahol a számukra a lekényelmesebb. Ezen megoldások esetén természetesen a kalkulált szállítási költség is kevesebb.
  • A futárszolgálatok összehasonlításában rengeteget tudnak segíteni az online csomagküldő oldalak. Ilyen például a csomagnet.hu, ahol egy helyen megnézhetjük az olyan futárcégek ajánlatait, mint a DPD, a GLS, a TNT Express, vagy a Sprinter (Pick Pack Pont). Sőt, még raklapos áruszállítás is megoldható a Csomagneten keresztül. Hosszú távon pedig pénzt is tudunk spórolni, mert az említett futárcégek szolgáltatásait alacsonyabb áron érhetjük el, mivel rengeteg rendelést továbbít nekik a Csomagnet, és így mennyiségi alapon olcsóbb csomagküldési árakat tud nyújtani mind vállalatoknak, mind magánszemélyeknek.

Nézzük most meg a egyesével a DPD, GLS, MPL, Sprinter és Express Onefutárszolgálatok által kínált szolgáltatásokat.

(Az egyes futrszolgálatok részletes leírását rövidesen közzétesszük)

Futárszolgálatok elemzése