Fel!

Statisztika

Milyen alapvető információkhoz juthatunk webáruházunk látogatottságára vonatkozóan a Google Analytics segítségével

Természetesen ennek alapfeltétele, hogy legyen egy Google Analytics fiókunk, ami könnyedén létrehozható egy gmail.com címmel.  Miután a kapott kód a megfelelő módon beillesztésre került a weboldaladba a következő információkat követheted az Analytics fiókodon keresztül:

Látogatások száma

Ismerd meg a webáruházad vásárlóit, tudd meg mi alapján döntenek!

ismer

Talán Te is hallottad már a panaszáradatot, hogy mostanában kevés a vevő, nem akarnak vásárolni az emberek, sőt lehet, hogy saját magad is épp ettől a problémától szenvedsz. Természetesen a webáruházak kiélezett versenyében minden korábbinál nagyobb a tétje, hogy vásárlásra ösztönözzük az érdeklődőket. Nemrégiben készült egy felmérés 12 európai országban, többek között hazánkban is. Ahhoz, hogy egy webshop készítése, illetve annak üzemeltetése sikeres legyen ismerni kell a megcélzott közönség elvárásait, azt, hogy milyen eszközökkel tudjuk hatékonyan befolyásolni őket.

2013-as év legkeresettebb termékei a Neten...

Az első gondolatom ezzel kapcsolatban, hogy talán az újszerű kütyük, a különféle számítástechnikai cikkek vagy éppen az okos telefonok voltak a legnépszerűbbek. Akármilyen meglepő is, az igazság nem ez. A keresési statisztikák szerint az elmúlt évben a legtöbb hazai online felhasználó Simson motorra, kerékpárra, babakocsira, valamint fehérorosz traktorra vágyott, ám a lovak is kifejezetten szép helyen végeztek.

Egy Google Analytics fiók létrehozása lépésről lépésre

1. lépés

Ha még nem rendelkezik valami@gmail.com címmel először azt kell létrehoznia, amivel egy Google fiókot is létrehoz egyben.
Ha már rendelkezik "gmail.com" címmel, akkor a 3. lépéssel kezdje Analytics fiókjának létrehozását.

Mit mér a PageRank?

Amikor beírunk e számunkra fontos információt a keresőbe a találatok száma akár több százezret is elérhet, mert a kereső program azt nézi meg, hogy a keresett kifejezés hány oldalon szerepel. Persze valamilyen értékelési rendszerre lenne szüség, hogy a weboldalakat értékük szerinti sorrendbe állítsa. A Google egyik ilyen értéknek kezeli az oldalakra mutató linkek számát illetve azon oldalak minőségét, mert ha egy weboldalra sok más oldal is hivatkozik, akkor ez valószínűleg értékes is.

Mi az a Google Analytics és miért hasznos a számunkra?

A Google Analytics, egy egyszerű - regisztráció után minden felhasználó számára elérhető - ingyenes webanalitikai szoftver. Amellett, hogy a legprofibb webanalitikai szoftver, magas színvonalon együttműködik a Google Adwords hirdetési rendszerrel is. A világ tízezer legnépszerűbb honlapjának több mint a fele a Google Analytics-et használja!

Subscribe to RSS - Statisztika
© Webáruház készítés, MiniBolt rendszer, 2018. Forró drót információs telefonszám: +36-20 234 42 40