Ugrás a tartalomra

Marketing

Milyen tartalmú blog cikkeket írjunk webáruházunkba?

Amikor blog cikkeket írunk webáruházunkba, fontos olyan tartalmakat választani, amelyek relevánsak az ügyfelek számára, segítenek megoldani problémákat vagy válaszolnak az érdeklődésre számot tartó kérdésekre. Az alábbiakban felsorolok néhány témát, amelyek érdekesek és hasznosak lehetnek egy webáruház blogjában:

Egy webáruház készítése hogyan növelhetné meglévő boltunk forgalmát és kit bízzunk meg vele?

Webáruház készítése komoly és fontos lépés a boltjának digitalizálásában. Amikor eldönti, hogy szeretne egy webáruházat létrehozni, fontos, hogy gondosan megfontolja, kit bíz meg vele. A webáruház készítése összetett folyamat és jó döntés hozni a megfelelő vállalkozást vagy szakembert a projekthez.

 

Mit tehetünk azért, hogy webshopunk előkelőbb helyet foglaljon el a Google találati listájában

Számos oka lehet annak, hogy weboldalunk hátrébb helyezkedik el a Google találati listájában, mint amilyen pozíciót szeretnénk. Pl.:alacsony minőségű tartalom, SEO-optimalizálás hiánya, nem megfelelő webdesign, nem mobilbarát az oldalunk, lassú az oldal betöltése. Ha javítunk ezeken, a Google találati listájának előre lendítése akkor is időbe telhet, és nem lehet garantálni a sikerét. Azonban ha betartja ezeket a lépéseket, akkor nagyobb esélye van arra, hogy az oldala jobban teljesít a Google keresőjében.

Milyen alapvető információk szükségesek egy webáruház készítéséhez és működtetéséhez

Néhány fontos tényező, amelyekre érdemes figyelmet fordítani: termékek, logó, a weboldal tervezése, a részletes termékleírásokra, a minőségi fotókra, a marketingre. Pl. A logó azonosítja a webáruházat, és megkülönbözteti azt más online üzletektől. A megfelelő logó kialakítása segíthet az üzletnek abban, hogy pozitív és professzionális benyomást keltse az ügyfelek számára, és segít a márkakép építésében is. Ezenkívül feltétlenül foglalkozni kell a jogi kérdésekkel is, például az adatvédelemmel és a szerződéskötési feltételekkel: az ÁSZF-fel.

Miért fontos a tartalom egy webáruház esetében

A részletes termékleírások azért fontosak egy webáruházban, mert az online vásárlás során a vásárlók nem tudják megfogni, megnézni vagy ki próbálni a termékeket, így a döntésüket nagyrészt a termékleírások alapján hozzák meg. A tartalomnak kiemelt jelentősége van a webáruházak esetében a Google szempontjából is. Ha a webáruház rendszeresen publikálja az értékes és releváns tartalmat, akkor növelheti a látogatók számát, javíthatja a Google rangsorolási pozícióját és növelheti az online jelenlétét.
Feliratkozás a következőre: Marketing