Fel!

Hírek és érdekességek

Meddig fejlődhet az online piac, hol a határa az webáruházak forgalmának?

Korunk egyik legnagyobb vívmánya az internet, s a rajta alapuló elektronikus kereskedelmi platformok térhódítása. Ma már szinte nincs is olyan ember Magyarországon, aki ne vásárolt volna elektronikusan, ne böngészett volna a webshopok elképesztő kínálatában. Ehhez elsősorban a technikai haladás, az internet térhódítása illetve a kapcsolat minőségének ugrásszerű növekedése adja az alapot. A http://webaruhazkeszites-web.hu legfrissebb elemzése szerint a webáruházak száma 2014-ben drasztikusan növekedett, az elkészítési és üzemeltetési díjak viszont csökkenő tendenciát mutatnak.

Az 5 +1 legtitkosabb üzenet, amit programozók a weboldalba rejtettek

Az alábbiakban néhány titkos vagy vicces üzenet olvasható, melyeket a programozók rejettek a kódba. 1. Audrey esete a népszámlálás weboldalának fejlesztőjével. 2. Ne harapdáld a robotok fenekét! 3. Zavaros kéréseid vannak a Facebookhoz? 4. Aminek soha nem lenne szabad megjelennie. 5. John Appleseed, az Apple lázadó Mac Osx fejlesztője. +1 ráadás: A humoros Google fejlesztők.

Miért érdemes webáruházat is üzemeltetni - a hagyományos üzlet, bolt mellett

Egy kiegészítő webáruház nem más, mint egy új értékesítési csatorna, amely a vásárlók szélesebb körének elérését teszi lehetővé. Az alábbiakban áttekintünk néhány érvet, mely egy ilyen webáruház üzemeltetése mellett szól.

Ingyen webáruház vagy honlap avagy olcsó húsnak, híg a leve…

Mielőtt valaki weboldalt készíttet cége számára nagyon fontos, hogy jól nézzen körül a piacon. Mostanában gyakran találkozunk olyan ügyfelekkel, akik a már rendelkeznek honlappal, de valami miatt gondban vannak a szerkesztésével,ill. a fejlesztésével. Ilyenkor, ha rákérdezünk, miért nem fordulnak a céghez vagy a weboldal készítőjéhez...

A webáruházak feladták a leckét a csomagküldő vállalkozásoknak…

Az utóbbi évek vásárlási szokásainak megváltozása, webkereskedelem forgalmának nem kis mértékű növekedése a csomagküldő vállalkozásoknak is feladta a leckét. Ma már nem elég célba juttatni a megrendelt árut, de nagyon fontos a gyorsaság, a kiszállítás előrejelzésének pontossága és nem utolsósorban a megfelelő ár-érték arány.

Hagyományos vagy online kereskedelem?

Az online kereskedelem töretlen élénkülése ellenére mindössze a hazai kkv-k 16%-a rendelkezik webáruházzal, pedig az online értékesítési csatorna bevezetése révén akár meg is sokszorozódhat a vállalat bevétele – derül ki a rEVOLUTION Software saját, nagymintás kutatásából.

Miért érdemes webáruházat nyitni...

A hazai internetezők többsége vásárolt már valamilyen terméket vagy szolgáltatást a weben keresztül.
Az online vásárlók ráadásul elégedettek is, 76%-uk állítja, hogy jó tapasztalataik vannak a webáruházakkal kapcsolatban – derül ki a Magyar Telekom legutóbbi, internethasználók körében végzett reprezentatív kutatásából.

Érdekes adatok az online vásárlási szokásokról...

Tarolnak a webáruházak...
A múlt évben 177 milliárd forint volt a hazai online kiskereskedelmi forgalom az eNet Kft. adatai szerint, az idén pedig várhatóan 200 milliárd forintosra bővül a szektor. A vásárlók fele nő, és egyre többen használják az okostelefont, amikor a neten vesznek valamit.

„Kedvez a válság a Webáruházaknak”

A 2008-as válság után a vélt vagy valós olcsóságuk miatt fordultak a vevők a webáruházak felé, jelenleg 5-6 ezerre tehető a magyar nyelvű honlappal rendelkező ilyen áruházak száma - mondta Madar Norbert, a kutatással és tanácsadással foglalkozó eNET Kft. tanácsadója. 

Elindult a Street View Magyarországon

A Google április 23-án kedd reggel elindította a Street View-t Magyarországon, a szolgáltatást a Google Mapsen lehet elérni. A Google és a magyar hatóságok két hónapja egyeztek meg. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság elnöke egy konferencián jelentette be, hogy sikerült megoldásra jutni a Google Street View és hasonló szolgáltatások magyarországi bevezetésével kapcsolatban.

Néhány nyomós ok, hogy miért ne az Internet Explorert használd!

Az Internet Explorer és a webes szabványok: Az IE böngészőn kívül minden más böngészőn egyformán néznek ki a weboldalak. Az exporer viszont ritkán viselkedik úgy ahogy kellene. Lehet persze hibáztatni az oldal fejlesztőjét, de ha Firefox, Chrome, Opera és Safari alatt egyformán jól néz ki és hibátlanul működik, és csak az IE alatt esik szét és fagy le, stb., akkor…? Vajon kinél, kiben, miben kell keresni a hibát?
Fájl-formátumok tökéletlen kezelése: Az SVG és PNG fájlokat a Firefox és a Chrome is a kezdetektől helyesen kezeli....

Hogyan tudunk animált és átlátszó hátterű képekre keresni a Google-val?

A Google képkeresője segítségével újabban „mozgalmasabbá” tehetjük oldalunkat illetve egyszerűbben találhatunk átlátszó (Transparent) hátterű képeket, amik könnyen beilleszthetők a megfelelő háttérbe.

A Google-autók ismét járhatják az országot...

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság elnöke bejelentette, hogy elhárult az a jogi akadály, ami miatt letiltották a Budapesten egyszer már megkezdett fotózást. Így a Google Magyarországon is bevezetheti a szolgáltatást.

Mi fán terem a Graph Search?

Lehet, hogy a Facebook népszerűbb keresőt kreál, mint a Google?  Eddig, mint ismeretes még egyik keresőnek sem sikerült túlszárnyalnia a Google népszerűségét.
A Graph Search alternatívát kínál a Goolge mellé azzal, hogy nem úgy általában a weben keres, hanem személyre szabottan mindenkinek a vele megosztott információkban.  A  Graph Search a Microsofttal együttműködve készül, és ha a facebookos keresés nem jár eredménnyel, akkor a Bing találati listáját veszi alapul.

Subscribe to RSS - Hírek és érdekességek
© Webáruház készítés, MiniBolt rendszer, 2018. Forró drót információs telefonszám: +36-20 234 42 40