Ugrás a tartalomra

Hírek és érdekességek

Meddig fejlődhet az online piac, hol a határa az webáruházak forgalmának?

Korunk egyik legnagyobb vívmánya az internet, s a rajta alapuló elektronikus kereskedelmi platformok térhódítása. Ma már szinte nincs is olyan ember Magyarországon, aki ne vásárolt volna elektronikusan, ne böngészett volna a webshopok elképesztő kínálatában. Ehhez elsősorban a technikai haladás, az internet térhódítása illetve a kapcsolat minőségének ugrásszerű növekedése adja az alapot.

Az 5 +1 legtitkosabb üzenet, amit programozók a weboldalba rejtettek

Az alábbiakban néhány titkos vagy vicces üzenet olvasható, melyeket a programozók rejettek a kódba. 1. Audrey esete a népszámlálás weboldalának fejlesztőjével. 2. Ne harapdáld a robotok fenekét! 3. Zavaros kéréseid vannak a Facebookhoz? 4. Aminek soha nem lenne szabad megjelennie. 5. John Appleseed, az Apple lázadó Mac Osx fejlesztője. +1 ráadás: A humoros Google fejlesztők.

Miért érdemes webáruházat is üzemeltetni - a hagyományos üzlet, bolt mellett

Egy kiegészítő webáruház, - melynek üzemeltetése nem kíván különösebb számítástechnikai ismereteket - nem más, mint egy új értékesítési csatorna, amely a vásárlók szélesebb körének elérését teszi lehetővé, ráadásul jóval, nagyobb árukínálattal. A vásárlók szempontjából is kényelmesebb, hiszen nem kell kimozdulniuk, sorban állniuk és utazniuk. 

Ingyen webáruház vagy honlap avagy olcsó húsnak, híg a leve…

Mielőtt valaki weboldalt készíttet cége számára nagyon fontos, hogy jól nézzen körül a piacon.  Mostanában gyakran találkozunk olyan ügyfelekkel, akik a már rendelkeznek honlappal, de valami miatt gondban vannak a szerkesztésével,ill. a fejlesztésével. Ilyenkor, ha rákérdezünk, miért nem fordulnak a céghez vagy a weboldal készítőjéhez, általában az derül ki, hogy valaki ajánlotta a „webmestert”, aki viszonylag olcsón, de olyan is volt, hogy nem kis pénzért készítette el az oldalt, viszont egy idő után elérhetetlenné vált. Így az üzemeltetés, szerkesztés során felmerülő problémákkal az ügyfelek már nem tudtak hová fordulni. Természetesen az oldal fejlesztéséről így szó sem lehetett.

A webáruházak feladták a leckét a csomagküldő vállalkozásoknak…

Az utóbbi évek vásárlási szokásainak megváltozása, webkereskedelem forgalmának nem kis  mértékű növekedése a csomagküldő vállalkozásoknak is feladta a leckét. Ma már nem elég célba juttatni a megrendelt árut, de nagyon fontos a gyorsaság, a kiszállítás előrejelzésének pontossága és nem utolsósorban a megfelelő ár-érték arány.

Miért érdemes webáruházat nyitni...

A hazai internetezők többsége vásárolt már valamilyen terméket vagy szolgáltatást a weben keresztül. Az online vásárlók ráadásul elégedettek is, 76%-uk állítja, hogy jó tapasztalataik vannak a webáruházakkal kapcsolatban – derül ki a Magyar Telekom legutóbbi, internethasználók körében végzett reprezentatív kutatásából.

Elindult a Street View Magyarországon

A Google április 23-án kedd reggel elindította a Street View-t Magyarországon, a szolgáltatást a Google Mapsen lehet elérni. A Google és a magyar hatóságok két hónapja egyeztek meg. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság elnöke egy konferencián jelentette be, hogy sikerült megoldásra jutni a Google Street View és hasonló szolgáltatások magyarországi bevezetésével kapcsolatban.
Feliratkozás a következőre: Hírek és érdekességek