Fel!

Jogi tudnivalók

Webáruház indítás: Hogyan, hol, és milyen feltételekkel indítsunk webshopot?

Az alábbi anyagban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat egy webáruház indításával kapcsolatban Hogyan érdemes webáruházat nyitni 2018-ban? Mik a legfontosabb jogi tudnivalók?

Webáruház készítési tapasztalatok a boltok vasárnapi zárva kapcsán

Webáruház készítési tapasztalatok a boltok vasárnapi zárva kapcsán

2015 forgalmára vonatkozóan nagy volt a várakozás a 200 nm-nél nagyobb üzletek vasárnapi zárva tartása miatt. Az online áruházak egy része számított arra, hogy ennek következtében nő a forgalma, különösen azokat a vásárlói réteget illetően, amelyik hét közben nem ér rá vásárolni, és a szombati tumultust szeretné kikerülni. A vasárnapi forgalomnövekedésnek azonban a jogszabályi előírások némileg gátat szabtak, mert az online megrendelt termékek munkaszüneti napokon és vasárnap nem szállíthatóak ki.

Egy webáruház nyitás jogi feltételei 2016-ban, adatszolgáltatási és tájékoztatási kötelezettségek

Mielőtt webáruház nyitására szánjuk el magunkat a következő alapvető ismereteknek kell birtokában lennünk. Részletesen szót ejtünk a jogi feltételekről, továbbá az Adatszolgáltatási és tájékoztatási kötelezettségekről.

Kis összefoglaló a tavalyi a webáruházakat érintő jogszabályváltozásokról

Ha esetleg még nem módosította az ÁSZF-et webáruházában:
2014-ben több jogszabályváltozás történt a fogyasztók, de a webáruházak üzemeltetői érdekében is a biztonságos internetes vásárlások érdekében a vásárlókkal kötött szerződésekben, amit többek között az úgynevezett ÁSZF-ben módosítani kellett.
Az új rendelettel - a Kormány 45/2014. (II. 26.) - egy időben hatályát vesztette a az üzleten kívül a fogyasztóval kötött szerződésekről szóló 213/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet, és a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet.

Alapvető tudnivalók az elállás jogáról webáruházak és aukciós portálok esetében

A fogyasztó 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a megrendeléstől és szerződéstől. Teljesen mindegy, hogy interneten vagy telefonon rendelte-e meg, és a boltban vette-e át vagy futár/posta szállította ki, minden esetben élhet a 8 napos elállás jogával.

Subscribe to RSS - Jogi tudnivalók
© Webáruház készítés, MiniBolt rendszer, 2018. Forró drót információs telefonszám: +36-20 234 42 40