Ugrás a tartalomra

Linképítés, keresőoptimalizálás PR cikkekkel:
Kerülj a Google találati listájának elejére!

Jeleníts meg cikkeket weboldalainkon, melyek a Te oldaladat reklámozzák!
Előzd meg a konkurenciádat!

Válogass Magyarolszág egyik legnagyobb,

több mint 200 oldalt tartalmazó

PR portál adatbázisából

akár 2000 Ft-tól

Válogass Magyarország egyik legnagyobb PR cikk oldal gyűjteményéből: több mint 200 blog és híroldalunkból biztos megtalálod a saját igényednek és pénztárcádnak valót: Egy cikk elhelyezésére már 2000 Ft-tól van lehetőség, de ha a prémium, erős portálokon szeretnél megjelenni, akkor DA45 (=Domain Authority, az oldal erősségét jelző mérőszám) erősségű portálokat is tudunk neked biztosítani.

Hogyan működik ez a módszer?A Google az organikus (fizetett hirdetéseken kívüli) találati listát a rajta szereplő oldalak erőssége szerint rangsorolja, rendezi. Minél erősebb az oldalad, annál előrébb kerülsz egy kulcsszóval a találati listán.

Az, hogy milyen erős az oldalad, az sok mindentől függ. Az egyik ilyen, talán legfontosabb elem, hogy hány, és milyen erős viszont link mutat az oldaladra, milyen környezetből.

 

Hogyan lehetnek neked is minőségi viszontlinkjeid

és

hogyan kerülhetsz a találati lista elejére?

Minőségi viszont linkek nélkül ma már szinte lehetetlen előkelő pozícióba kerülni a találati listán.

Mi lehetőséget biztosítunk neked, hogy megjeleníts egy általad (vagy általunk) megírt cikket weboldalainkon, melybe elhelyezheted saját hivatkozásodat, ezzel erős viszont linket szerezve weboldaladnak.

Ha téged is érdekel ez a linképítési módszer,

Akkor bővebb információt a +36 70 784 81 32 -es telefonszámon, az info@minibolt.hu email címen, illetve a lap alján található űrlap kitöltésével tudunk adni.

Válogass Magyarország egyik legnagyobb, több mint 200 oldalt tartalmazó PR portál adatbázisából. Linkek akár már 2000 Ft-tól!

A Google a találati listák összeállításakor számos tényezőt vesz figyelembe, melyek közül a két legfontosabb az adott weboldalon (aloldalon) lévő tartalom minősége, és az internetről rá mutató linkek ereje. Mindkét dolog szükséges és általában a hivatkozásokat nehezebb megszerezni. Míg a tartalmat akár magunk is megírhatjuk, addig kevés ráhatásunk van más weboldalak tulajdonosaira, hogy linkeljék a tartalmainkat.

A linképítés folyamata pont erről szól: jó minőségű és kellő mennyiségű hivatkozással tudjuk jelentősen befolyásolni a találati listákon elfoglalt helyezéseinket. A tevékenységhez szakértelem szükséges, mivel a tömeges, rossz minőségű linkek megszerzésekor a Google akár büntetésben is részesítheti az oldalunkat.

A linkek forrása

Hogy egy weboldalunkra mutató link mennyire hasznos, azt többek között a linkek minősége is meghatározza. Ha nagy számban linkelnek minket rossz minőségű webhelyek, a Google spamnek veszi, és leminősíti a honlapunk.

Katalógus, directory

A katalógusok vagy directory-k olyan gyűjtemények, melyek kategóriákba rendezve tartalmaznak nagyon sok hivatkozást. Ez az egyik legrégebbi linkszerzési technika, amikor a SEO-sok rájöttek ennek sikerére, tömegével hoztak létre automata katalógusokat. A Google ezt hamar észlelte, és leminősítette ezek erejét. 

Napjainkban nincs SEO előnye, ha ilyen helyekre küldjük be a weboldalunk. Egyes olcsó, főleg külföldi szolgáltatók kínálnak filléres linképítést, ahol robotok több száz, több ezer szellem directory-ban helyezik el a linkünket. Átmenetileg lehet eredménye, de a Google rövid időn belül észleli a csalást, és akár ki is tilthatja a weboldalunkat a találati listáiról. Ezt a módszert olyan csaló weblapok használják, amelyeknél pár napig, hétig elegendő néhány jó helyezés, aztán utána eltűnnek, és másnap új néven támadnak fel. Ha hosszabb távra tervezünk, akkor óvakodnunk kell a hasonló, tömeges linképítési technológiáktól.

Kommentspam

A szellem katalógusokhoz nagyon hasonló eljárás a kommentspam, amikor robotok pásztázzák az internetet, és ahol hozzá lehet szólni egy weboldalhoz, ott automata hozzászólást írnak. Ebbe belehelyezik a weboldalukra való hivatkozást, így szemetelve teli a netet. Természetesen a Google is érzékeli ezt a módszert, és büntetést adhat érte, de a csaló weboldalak számára pillanatnyi megoldásnak megfelel. Hosszabb távú tervek esetén azonban csak kárunk származhat az ilyen típusú linképítésből.

Természetesen más a helyzet, ha a kedvenc weblapjainknál szólunk hozzá. Ilyen mennyiségű linkelhelyezés nem ártalmas, így a saját oldalunk hivatkozását nyugodtan kitehetjük a hozzászólásban. A legtöbb weboldal, köztük a WordPress alapúak azonban automatikusan egy nofollow attribútumot tesznek a kommentekben elhelyezett linkekre, így SEO értékük gyakorlatilag nulla.

Vendégblogolás

Hatásos technika a vendégblogolás, ahol más weboldalakon helyezünk el cikkeket, és azokból linkelünk vissza a saját oldalunkra. A módszer fő hátránya, hogy vadonat új webhelyekről szerzett hivatkozások nem érnek sokat, így nem érdemes újabb és újabb oldalakat felhúzni csak erre a célra. Más webhelyek pedig a legtöbb esetben nem érdekeltek abban, hogy a mi cikkeinket ingyen kitegyék, ezért vagy fizetünk nekik, vagy nagyon sokáig kell próbálkozni az ingyenes elhelyezéshez.

PR cikkek

A vendégblogoláshoz kissé hasonló a PR cikkek elhelyezése. Ilyenkor már régóta fennálló weboldalakra kerül ki a cikkünk, melyek már felépítették a bizalmat a Google szemében, és értékes linket tudnak szolgáltatni. Természetesen az ilyen oldalak fenntartása pénzbe kerül, ezért általában nekünk is fizetnünk kell a linkelhelyezésért. Az eredmény azonban jól látható, a linképítés minőségétől függően folyamatosan jobb helyezéseket érhet el a weboldalunk a megcélzott kulcsszavakra. A modern SEO gyakorlatilag majdnem mindig PR cikkeket használ a hivatkozások felépítésére.

Nálunk több mint 200 weboldal áll rendelkezésre, ahol PR cikkeket helyezhetünk el. Kérd a segítségünket a neked megfelelő linképítési stratégia kialakításához, és kezdjük el a munkát már most!

A linkek minősége

Nem minden, az oldalunkra mutató link ugyanannyira értékes, egyesek miatt több keresőoptimalizálási előnyt élvezhetünk, míg mások semlegesek, esetleg károsak. Linképítéskor nyilván nem érdemes olyan linkeket felépítenünk, melyek ronthatnak a helyezéseinken, ezért is érdemes elkerülni a fent említett rossz módszereket.

A Google egy weboldal tartalmát sokféle faktor alapján értékeli, melynek része a rajta található szöveg, a rá mutató linkek, és az oldalon elhelyezett, más webhelyekre mutató linkek száma is. Sőt, a köztük lévő kapcsolat is. Ezért amikor egy nagyon megbízható weboldalról sikerül linket szereznünk, az nagy hatással lehet a SEO munkánkra.

A nagy weboldalakat felépíteni azonban sok időbe és munkába telik, így az oda kihelyezett linkekért az oldal tulajdonosa több pénzt kérhet tőlünk. Ilyenkor mérlegelni kell, mekkora a rendelkezésünkre álló keret, és van-e jobb megoldás.

A kisebb webhelyekre olcsóbb kikerülni, mégis érezhető hatással vannak a találati listák összeállítására. Kisebb büdzsével gazdálkodva érdemes ezekkel a helyekkel kezdeni, és fokozatosan felépíteni a linkprofilt.

A webhely minőségén kívül fontos a relevancia, ez azt mutatja meg, hogy a kihelyezett cikk mennyire kapcsolódik a weboldalunkhoz. Ha teljesen más a téma, és csak beszúrnak egy linket ránk mutatva, annak nem lesz sok hatása a keresőoptimalizálási munkára. Ha a szöveg szorosan kapcsolódik a szolgáltatásunkhoz, és így kerül bele a hivatkozás, akkor viszont a Google több bizalmat szavaz a linknek, és javulhatnak a találati listákon elérhet helyezéseink.

A fentieket összegezve jól látszik, hogy akkor járunk a legjobban, ha régóta fennálló, nagy megbízhatóságú oldalakra kerülnek ki a szakterületünk cikkei, és abból linkelnek a weboldalunkra. Ha ezt a rendelkezésünkre álló keret nem engedi meg, akkor lehet egy kissé gyengébb erősségű linkhelyet keresni, de a szöveg minőségén semmiképp sem szabad spórolni.

Több mint 200, jó minőségű webhelyünk van, ahova kikerülhetnek PR cikkeid. Kattints ide, és tervezzük meg a linképítési stratégiád már ma!

A linképítés is tudomány

Bár a fentieknek megfelelően könnyűnek tűnhet linkeket vásárolni, és olyan weboldalakra kikerülni, melyek megbízhatóak a Google szemében, érdemes óvatosan megközelíteni a kérdést. Még a jó minőségű hírportálokra vagy magánkézben lévő weboldalakra sem szabad tömegesen linket építeni, hiszen a keresőóriásnak feltűnő lesz a hirtelen változás. Az általában gyanút kelt, ha a weboldalunkat korábban még nem linkelték más webhelyek, majd egyik napról a másikra több száz kezdi el ezt csinálni.

A SEO szakértők évek alatt felszedett tapasztalatuk miatt tudják, mi a megfelelő volumen a linképítés során. Más stratégia kell vadiúj weboldalak számára, és megint más a már évek óta létező webhelyek esetén. Ugyanilyen fontos a témakör is, másféle tervet kell készíteni egy magazinnak, és másfélét egy céges honlapnak. Ráadásul vannak olyan kulcsszavak, melyekre többen szeretnének jó helyezést elérni, ilyenkor a verseny is nagy, és a linképítésnek is erősebbnek kell lennie.

A Google a webhelyünk vagy egy-egy aloldalunk erősségének meghatározásakor azt veszi figyelembe, hogy milyen erősségű helyek linkelnek minket, ezekből mennyi van, és kapcsolódnak-e a weboldalunk tartalmához. Ez egy nagyon változatos mix, melyet a Google okos algoritmusai kezelnek, és a sok változó figyelembe vételével alakítják ki a nekünk szánt helyezéseket.

A linképítés a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb, mégis legkönnyebben elrontható része. Nem megfelelő stratégia esetén előfordulhat, hogy sok pénz elköltése ellenére is romlanak a pozícióink a találati listákon, vagy akár teljesen ki is zárhatja a Google a webhelyünk a listákról!

Mi számít erős oldalnak?

A linképítésben kezdők számára sokszor felmerül a kérdés, van-e olyan mérőszám, ami alapján rangsorolni lehet az oldalakat? Honnan tudhatjuk, hogy az általunk megcélzott helyre érdemes kikerülni a linkünkkel?

Régebben a Google rendelkezett egy mérőszámmal, ez volt a PageRank (PR), mely tízes skálán osztályozta a weboldalak erősségét. Ez már évek óta nem létezik. Néha azonban még felbukkan a neten, sokszor kínálnak linkeket PR7-es, PR8-as, stb. oldalakról. Ezek általában nem megbízható ajánlatok, és főleg csaló, külföldi szolgáltatóknál találni ilyeneket.

Napjainkban a leggyakrabban a Moz vállalat Domain Authority, DA értékét használják a weboldalak erősségének meghatározásához. Ennek semmi köze a Google-höz, a Moz az egyik legnagyobb cég, mely SEO eszközöket árul. A DA értékek 1-től 100-ig terjednek, és logaritmikus skálán értendőek, azaz 1-től 10-ig sokkal könnyebben el lehet jutni, mint 20-tól 30-ig.

A linképítés során sokszor a DA értékkel mutatják be, hogy milyen erős weboldalra kerül ki a linkünk. A 20 feletti DA érték már jónak számít, a 40 felettiek pedig már kifejezetten erősnek. Csak összehasonlításként, az egyik legnagyobb magyar hírportál, az Index DA értéke 78, és oda már több százezer forintba kerül kitenni egy-egy cikket.

Ehhez képest a DA 20-50 oldalak egész kedvező díjszabással érhetőek el Magyarországon, ezekre érdemes a legtöbb esetben célozni. A segítségükkel már folyamatos javulás érhető el a találati listák helyezéseit tekintve, és nem terhelik meg annyira a rendelkezésünkre álló büdzsét sem.

Több mint 200, akár DA45+ erősségű oldalunk várja, hogy elhelyezzük rajta PR cikkeid. Kattints ide, és kezdjük el a linképítést már ma!