Ugrás a tartalomra

Webáruház bérlés vagy vásárlás? Melyik az ideálisabb?

Webáruház bérlés vagy vásárlás? Melyik az ideálisabb?

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap az online marketing. A rengeteg óriás vállalat mellett a kisebb cégek is sorra nyitják meg a saját webáruházukat, hogy könnyebben elérjék a vásárlókat az ország bármely pontján. Nagy kérdés azonban, hogy saját webáruházat vásárolni éri meg jobban, vagy bérelni egyet. Nos, a válasz igen összetett, számos szempontot figyelembe kell venni, mielőtt döntenénk.

Mindkét lehetőségnek megvannak ugyanis az előnyei és a hátrányai is. Gazdasági szempontból mindenképpen a webáruház bérlés lehet az előnyösebb választás, főleg a kisebb tőkével rendelkező cégek számára. A webáruház bérlés havi díja ugyanis igen alacsony, azonban ha saját webáruházat szeretnénk, azért igen komoly összeget kell kifizetni egyszerre.

Ugyanakkor a bérlés során nincs szükség saját fejlesztő csapatra, hiszen mindent készen kapunk a csomagban. Csak a termékek feltöltésével és a vásárlók kiszolgálásával kell foglalkoznunk. 

Ma már a legtöbb szolgáltató a keresőoptimalizálás lehetőségét is felajánlja a csomagban. A bérelt webáruházak felépítése általában sablonos, így az egyedi megvalósítások csak igen nehezen megoldhatók és általában többlet kiadással is járnak. Így, ha az egyedi megjelenés fontosabb számunkra, mint a költségek, akkor a saját webáruház vásárlása mellett érdemes dönteni.

Hosszútávon természetesen megéri befektetni egy saját webáruházba. Ekkor azonban figyelembe kell venni, hogy a kezdő költségek igen jelentősek lesznek, és egy megbízható fejlesztői csapatra is szükség lesz.