Ugrás a tartalomra

Ingyen webáruház vagy honlap avagy olcsó húsnak, híg a leve…

Ingyen webáruház vagy honlap avagy olcsó húsnak, híg a leve…

Mielőtt valaki weboldalt készíttet cége számára nagyon fontos, hogy jól nézzen körül a piacon.  Mostanában gyakran találkozunk olyan ügyfelekkel, akik a már rendelkeznek honlappal, de valami miatt gondban vannak a szerkesztésével,ill. a fejlesztésével. Ilyenkor, ha rákérdezünk, miért nem fordulnak a céghez vagy a weboldal készítőjéhez, általában az derül ki, hogy valaki ajánlotta a „webmestert”, aki viszonylag olcsón, de olyan is volt, hogy nem kis pénzért készítette el az oldalt, viszont egy idő után elérhetetlenné vált. Így az üzemeltetés, szerkesztés során felmerülő problémákkal az ügyfelek már nem tudtak hová fordulni. Természetesen az oldal fejlesztéséről így szó sem lehetett.
A másik eset pl., amikor valaki olyan céghez fordul, aki ingyenesen ajánlja a tárhelyet és nagyon olcsón vagy akár ingyenesen honlapot , igaz nem túl magas üzemeltetési havi, vagy éves díjat kér, de csak e-mailben érhető el és az oldal szerkesztéséhez semmiféle segítséget nem tudnak tőle kapni. Telefonszám természetesen ezeknek a cégeknek a honlapján sehol nem lelhető fel. Nem beszélve arról, hogy ezek az oldalak gyakran tele vannak tűzdelve reklámokkal. De találkoztunk olyannal is ahol az oldal készítője nem adott hozzáférést az oldal szerkesztéséhez és nem kis pénzért vállalta fel az oldal feltöltését, amit azután vagy csinált, vagy nem. A webáruházakat már borsosabb árakon készítik, de az „olcsó” ott is azt jelenti, hogy erősen korlátozzák a tárhelyet, a termékkategóriák és a feltölthető termékek számát és néhány olyan funkciót, ami egy profi webshop működtetéséhez elengedhetetlen. Ezen kívül a „tanácsadásért”, a személyes telefonos ügyfélszolgálatért borsos árat számítanak fel, legyen akár az egy kétperces telefon.
De ami megfizethető, nem biztos, hogy nem nyújt minőséget.  Egyrészt fontos, hogy  elérhetővé tegyünk minden olyan funkciót, ami egy profi weboldalnál, webshopnál elengedhetetlen, ne legyenek rejtett költégek, amikkel a megrendelő csak az oldal elkészültével szembesül.  Másrészt a későbbiek során is az ügyfél rendelkezésére álljunk, ha az az oldal fejlesztését igényli és  a weboldal vagy webáruház elkészítése és beüzemelése után is személyes kapcsolatot tartsunk az ügyfelekkel, akik gyakran igénylik a segítségünket az oldal szerkesztéséhez vagy akár technikai kérdések megválaszolásához. Természetesen ezt mi költségmentesen tesszük a hét minden napján.