Ugrás a tartalomra

Mi lehet az oka annak, ha a webáruházunkba feltöltött fotók elfordulnak és hogyan tudjuk orvosolni

Mi lehet az oka annak, ha a webáruházunkba feltöltött fotók elfordulnak és hogyan tudjuk orvosolni

A webáruházban feltöltött fotók elfordulásának oka általában az kép EXIF (Exchangeable Image File Format) metaadatokban vagy a kép feldolgozásában található. Az EXIF adatok tartalmazhatnak információkat a kép orientációjáról, amelyet a böngésző vagy a weboldal nem mindig értelmez helyesen.

A képek elfordulásának orvoslására többféle megoldás létezik:

  • EXIF adatok eltávolítása: az EXIF adatok törlése a képekről megoldhatja a problémát. Sok képszerkesztő szoftver lehetőséget kínál az EXIF adatok eltávolítására. Használj egy ilyen szoftvert, hogy távolítsd el az EXIF adatokat, majd töltsd fel újra a képeket a webáruházba.
  • Egy lehetőség: https://www.verexif.com/en/ ide töltsd fel a képet és Remove exif
  • Böngésző automatikus elforgatása: néhány böngésző automatikusan észleli az EXIF adatokat és azokat felhasználva helyesen jeleníti meg a képeket. Ha a képek elfordulnak, próbáld meg másik böngészőben megnyitni az oldalt, és nézd meg, hogy ott helyesen jelennek-e meg.
  • CSS forgatás: ha a képek továbbra is elfordulnak az oldalon, akkor CSS segítségével tudod őket helyesen forgatni. Alkalmazd a CSS transform tulajdonságát a képeken, hogy manuálisan forgasd őket a megfelelő orientációba.
  • Képek manuális előzetes forgatása: a képek előzetes forgatása egy képszerkesztő szoftver segítségével is megoldás lehet. Használj egy képszerkesztőt, hogy forgasd el a képeket a megfelelő orientációba, majd töltsd fel az újonnan szerkesztett képeket a webáruházba.

Az EXIF adatok és a képek elfordulása közötti összefüggés problémákat okozhat a webáruházakban, de a fenti lépések segítségével általában orvosolhatóak ezek a problémák. Használj egy kombinációt ezekből a megoldásokból, hogy biztosítsd a képek megfelelő megjelenését az oldalon.