Ugrás a tartalomra

Rangsorolási szempont lett az SSL tanusítvány (https protokoll) a google kereső találati listáján

Rangsorolási szempont lett az SSL tanusítvány (https protokoll) a google kereső találati listáján

Az SSL tanusítvány használata kifejezetten előnyös azok számára, akiknek szempont a google kereső találati listáján elért helyezésük, ugyanis egy ideje beépült a google algoritmusába, tehát a kereső figyelembe veszi a webáruház az SSL meglétét, és ez szempont lett a találatok rangsorolásánál.

A https tulajdonképpen biztonságos kapcsolatot jelent és a weboldal azonosítására szolgál. Ha egy webáruház https hitelesített kapcsolaton keresztül kommunikál, akkor az ott megadott adatok jóval nagyobb biztonságban vannak, mintha csak http protokollon keresztül teszi ezt.  Ebben az esetben webáruházunk kap egy tanúsítványt, az ún. SSL-t, amiből a felhasználó ebből annyit lát, hogy az URL címben a https:// jelenik meg a http// helyett.

Az SSL tehát a titkosított webes adatátvitelt biztosítja. Amennyiben megvásároljuk az SSL tanúsítványt a kibocsátó nemzetközi cég garantálja, hogy webáruházunkban az adatátvitel mindenképpen titkosított csatornán történik. (A titkosító kulcs saját kezűleg is telepíthető a weboldalra de ebben az esetben a saját kezűleg aláírt (self-signed) tanúsítványt böngészők nem fogadják el hitelesnek.)

Ha használjuk az SSL (Secure Sockets Layer) nevű technológiát, akkor a webböngésző és a webszerver között átvitt adatok védettek, tehát nem csak a saját, de vásárlóink adatai is biztonságban vannak.

A szerveren, ahol a weboldal üzemel egy CSR (certificate signing request) állományt kell generálni, ami a weboldal és annak üzemeltetőjének főbb adatait tartalmazza.  Ahhoz, hogy a kiállításra kerülő tanúsítvány semmiképpen ne kerüljön illetéktelen kezekbe a CSR-rel együtt elkészült egy ún. private key mindvégig ezen a szerveren marad.

A tanúsítvánnyal rendelkező oldal, nem csak biztonságot, de minőséget is sugall. Két azonos tartalmú oldal közül a böngészők, de főként a látogatók is az SSL tanúsítvánnyal, azaz a https protokollal rendelkező oldalt fogják preferálni. Az az ügyfelünk, aki védve érzi magát valószínűleg gyakrabban visszatér és nagyobb eséllyel veszi igénybe szolgáltatásainkat.