Ugrás a tartalomra

Néhány nyomós ok, hogy miért ne az Internet Explorert használd!

Néhány nyomós ok, hogy miért ne az Internet Explorert használd!
 • Az Internet Explorer és a webes szabványok: Az IE böngészőn kívül minden más böngészőn egyformán néznek ki a weboldalak.  Az exporer viszont ritkán viselkedik úgy ahogy kellene. Lehet persze hibáztatni az oldal fejlesztőjét, de ha  Firefox, Chrome, Opera és Safari alatt egyformán jól néz ki és hibátlanul működik, és csak az IE alatt esik szét és fagy le, stb., akkor…? Vajon kinél, kiben, miben kell keresni a hibát?
   
 • Fájl-formátumok tökéletlen kezelése: Az SVG és PNG fájlokat a Firefox és a Chrome is a kezdetektől helyesen kezeli. Az IE korábbi verziói ezzel szemben egyáltalán nem kezelik a PNG fájlokat, ennek eredményeképpen sok weboldalon bizonyos képek átlátszó vagy félig átlátszó háttere egyszínűvé válik. Az SVG vektorgrafika kezelésére még a 9-es verzióban is csak korlátozott támogatás van.
   
 • Gyorsaság: Ma már IE9  - talán a kényszer hatására - elég gyors, de az előző verziók bizony nagyon lassúak főleg összehasonlítva a Chrome-mal, - akár a betöltés, akár a megjelenítés vagy a javascript sebességet nézzük - de a Firefoxétól is igencsak elmarad.
   
 • Rugalmasság: A Chrome, és  a Firefox esetében  lehetőség van a könyvjelzők, jelszavak és egyéb személyes beállítások szinkronizálására, így amit egyik gépen eltárolunk könyvjelzőben, azt megtaláljuk a másik gépen. A megszokott környezetet tudjuk használni, telepítés nélkül is, mert mindkét böngészőből létezik hordozható verzió és így egy pendrive-ról is használhatjuk.  Az Explorer esetében egy ilyet létrehozni és használni igencsak nehézkes.
   
 • Frissítés és sebezhetőség: Az Explorert sokkal ritkábban frissítik, mint mondjuk a Chrome-ot vagy a Firefoxot. Ezek a frissítések vagy új funkciót adnak a keresőhöz, vagy hibákat javítanak. Microsoftnak nem a „legfontosabb” terméke a böngésző ezért kevesebb figyelmet fordít rá és csak bizonyos időközönként ad ki frissítést. Ezzel szemben, ha találnak egy nagyobb hibát a Chrome vagy Firefox működésében, a javítás és az új verzió napokon, gyakran órákon belül elérhetővé válik. Ugyanez az IE-az Explorer esetében a Microsoftnál akár hónapokig is eltart. Az előbbiekben leírtak miatt, az Explorer „kedvelt” célpontja a hackereknek, vírusoknak. A Microsoft képes egy biztonsági rést is hónapokig javítás nélkül hagyni, így a potenciális támadóknak van idejük ártalmas kódok írására
   
 • Az IE és az operációs rendszerek „viszonya”: Az Internet Explorer verziói csak meghatározott operációs rendszerek alatt futnak. Aki  XP-t használ maximum a IE 8-cal böngészhet! Amennyiben szeretné a Explorer 9-es verzióját használni, akkor operációs rendszert kell váltania, mert a az IE a 9-es verziója csak Windows Vista és Windows 7 alatt fut.  A többi böngésző esetében ilyen kényszer nincsen, hiszen a Windows XP alá is gond nélkül telepíthető a legújabb Firefox vagy  Chrome  verzió.