Ugrás a tartalomra

Kész webáruház bérlés vagy inkább kész webáruház szoftver?

Kész webáruház bérlés vagy inkább kész webáruház szoftver?

A kész webáruház bérlés során már egy teljesen kész rendszert használhatsz, bármilyen szoftver telepítése nélkül. Ez azért valósulhat meg, mert a szoftver a szolgáltató tárhelyéről fut, avagy neked nem kell külön tárhelyet bérelned, arra plusz költened. A webáruház bérlés esetében így a szoftverhez és annak forrásához persze nem férhetsz hozzá.
A webáruház bérlés előnyei között szerepel, hogy alacsony költségek mellett tartható fenn, hogy azonnal használatba lehet venni, hogy nincs szükséged külön tárhelyre, nem kell semmilyen szoftvert telepítened, valamint a biztonsági és egyéb frissítések, új funkciók automatikusan bekerülnek a rendszerbe, mivel az egy központi tárhelyről működik, tehát folyamatosan új funkciókkal, lehetőségekkel bővül webshopod, anélkül hogy ezért bármit is tenned kellene.
A webáruház bérlés hátrányai között meg kell említeni, hogy a kialakítása nem teljesen egyedi igények alapján történik, illetve nem férsz hozzá a program forrásához sem, valamint folyamatos kiadást jelent.
Kész webáruház szoftver használata esetén kell egy webtárhely, ahonnan futtatható a webáruház szoftver. A webáruház szoftver közvetlenül a birtokodba kerül. Választhatsz a fizetős, és az ingyenes, úgynevezett nyílt forráskódú változatok között.
A kész webáruház szoftver használatának előnye tehát, hogy általában hozzáférhetsz a program forrásához, szabadon módosíthatod azt, illetve csak egyszer kell fizetni a webáruház szoftverért, utána már nincsenek más költségek.
A szoftver használatának hátránya viszont, hogy a webáruház szoftvernek webtárhelyre van szüksége, másként nem működik, így ha nincs saját szervered, akkor mindenképpen számítanod kell havi vagy éves tárhely költségre, továbbá ha elkészítenek a fejlesztők egy biztonsági frissítést, akkor azt külön kell telepítened, illetve ugyanez vonatkozik az új funkciókra is.