Ugrás a tartalomra

A futár kiválasztása webáruház bérlés / készítés esetén

A futár kiválasztása webáruház bérlés / készítés esetén

Egy webáruház bérlése esetén az üzemeltetésének egyik neuralgikus pontja, a megrendelt termék(ek)nek a szállítási díjának a meghatározása. Nem egy potenciális vásárlót tántoríthat el a rendeléstől az, ha a megrendelő túl magasnak találja a szállítási díjat, különösen kisebb értékű termék esetében.  És ez vonatkozik mind a bérelt, mind a saját webáruházakra egyaránt.  Ha például webáruház bérlése mellett dönt valaki, a termékek feltöltése és az árak meghatározása után a legfontosabb és a legnehezebb feladat annak eldöntése, hogy melyik céggel kössön szerződést, illetve melyik céget bízza meg a megrendelések házhoz szállításával. Csak azután tudjuk beépíteni webáruházunkba a szállítás várható költségeit, ha tisztáztuk a szállítás díjait, a szállítás időtartamát, ami persze természetesen függhet a megrendelt csomag súlyától, és a fizetés módjától is.

Ma már nem egy cég van, aki házhoz szállítás mellett úgynevezett csomagponktra is szállít, ami sok vásárlót vonzhat, mert amellett, hogy olcsóbb a szállítás díja, még kényelmesebb is lehet a vásárló számára, mert nem kell otthon vagy a munkahelyén várnia a futárt vagy a postást. Ilyenek például a Pick Pack Pontok, a Posta, a DPD, GLS csomagpontjai. Ilyenkor vásárlónk a lakásához, munkahelyéhez legközelebb eső helyre rendelheti a csomagját és veheti át, amikor a számára a legmegfelelőbb. 

A csomagok átvételére felajánlhatunk még egy ennél kényelmesebb módot is. Ezek az úgynevezett, a ma már egyre népszerűbb csomagautomaták.  Ezek lehetővé teszik azt is, hogy valaki hozzáférjen a megrendeléséhez a nap minden szakában, akár éjjel is.

A Magyar Postának már az ország több tucat pontján és forgalmas helyén üzemel a nap 24 órájában ilyen csomagautomatája. Ez nem áll másból, mint egy képernyővel ellátott kezelőfelületből, és különböző méretű rekeszekből. A megrendelő egy kapott kód és a telefonszáma megadásával pillanatok alatt hozzáférhet a csomagjához. Ma már nem csak a Posta üzemeltet csomagautomatákat, de például a Webox és a FoxPost is. Terveik szerint többszörösére kívánják növelni a csomagautomatáik számát, amivel a közeljövőben le akarják majd fedni az egész ország területét.

A jövőben érdemes – ha még eddig nem tettük - webáruházunk vásárlói kényelme érdekében a megrendelt csomagjuk többféle átvételi módját lehetővé tenni és a legrövidebb szállítási idővel valamint a legkedvezőbb költséggel dolgozó futárszolgálatot választani, ami akár növelheti webáruházunk forgalmát is.