Ugrás a tartalomra

A felhasználóbarát webáruházak jelentősége

A felhasználóbarát webáruházak jelentősége

A weboldal elkészítése során számos dolgot figyelembe kell vennünk. De talán ami a legfontosabb, főleg a webáruházak esetében, az a felhasználói élmény növelése.

A szakemberek kimutatták, hogy ez igen jelentősen befolyásolja a látogatók webáruházban való tartózkodásának idejét, a vásárlási hajlandóságot és a későbbi visszatérés lehetőségét.

Mi is az a felhasználói élmény? Azon megvalósítások összessége, amelyek szimpatikussá teszik a látogatók számára a webáruházunkat és bizalmat keltenek bennük. Fontos lehet a megfelelő design kialakítása is, de ami ennél jóval fontosabb, az az, hogy a vásárlók könnyen navigálhassanak a honlapon, egyszerűen megtalálják a keresett termékeket, és azokat gond nélkül meg is vásárolhassák.

Az is fontos, hogy a weboldalak betöltési sebessége elég gyors legyen. Ma már a néhány másodperces várakozás is továbblépésre sarkallja a látogatókat. A betöltési sebesség növelése érdekében kerüljük el a nagyméretű fényképek használatát.

A kategória fa megtervezése során is az egyszerűségre és az átláthatóságra kell törekednünk, hogy a látogató könnyen megtalálja azt a terméket, amire szüksége van.

A saját igényeink helyett a vásárlók igényeinek megfelelően kell megtervezni a weboldalt. Ez persze nem mindig egyszerű feladat. De törekednünk kell arra, hogy minél inkább felhasználóbaráttá tegyük a webáruházunkat. Csak így működhet gazdaságosan az áruház.

Egy jól működő, felhasználóbarát webáruház már önmagában is jó reklám, hiszen a látogatók egymásnak is szívesebben ajánlanak egy olyan felületet, ahol könnyen és gyorsan beszerezhetik a szükséges eszközöket!