Ugrás a tartalomra

Elindult a Street View Magyarországon

Elindult a Street View Magyarországon

A Google április 23-án kedd reggel elindította a Street View-t Magyarországon, a szolgáltatást a Google Mapsen lehet elérni. A Google és a magyar hatóságok két hónapja egyeztek meg. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság elnöke egy konferencián jelentette be, hogy sikerült megoldásra jutni a Google Street View és hasonló szolgáltatások magyarországi bevezetésével kapcsolatban.

A szolgáltatás a térképről indulva érhető el két módon: ha ráközelítünk egy pontra, akkor átvált Street View-módba. A másik lehetőség, hogy a térkép bal oldalán megjelenő sárga figurát ráhúzzuk arra a pontra, ahol az utcaképet szeretnénk megnézni. Ha rákattintunk a sárga figurára, akkor a térképen kékkel jelennek meg azok az utcák, amelyek szerepelnek a szolgáltatásban.

A Google-autók 2011-ben és 2012-ben jártak Magyarországon. A hatóságok engedélyével idén május 13-án térnek vissza az utakra, hogy aktualizálják a 2 éve elkészített fotókat.
A hatóság olyan állásfoglalást adott ki, melyben figyelembe veszi az új adatvédelmi szabályozás kibővített jogalapjait és amely megfelelően és hatékonyan biztosítja az érintettek magánszférához való jogát.

Magyarországon valamennyi települést végigjárta a Google autója. A kisebb településeken egyelőre csak a főutcákon működik a szolgáltatás, a város- és faluszéli kisebb utcákat még nem fényképezték végig. A szolgáltatáson meg lehet nézni, hogy mikor merre járt az autó.

/Forrás: Index/