Ugrás a tartalomra

Egyszerűen nagyszerű webáruház – mire figyeljünk a szerkesztésnél

Egyszerűen nagyszerű webáruház – mire figyeljünk a szerkesztésnél

A webáruház tervezés után jöhet a tartalommal való feltöltés. Nagyon fontos, hogy lényegre törő, könnyen értelmezhető és letisztult legyen a vásárlónak kínált szolgáltatás.


A webshop megjelenésre kiemelt figyelmet kell fordítani. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a webáruházban látottak minket, eladókat jellemeznek, ezért a képek feltöltése, és a leírás megszerkesztése során ügyelni kell arra, hogy ne veszítsük el hitelünket. 
Sikerült felkeltenünk a figyelmét a hirdetésekkel, marketinggel, ezért a webáruháznak meg kell egyeznie a hirdetésben átadott elképzeléseinek, hogy valóban az a tartalom és kinézet fogadja, ami első ránézésre elnyerte tetszését. Gondoljunk csak bele, hogy a nehezen megszerzett látogatót egy össze - visszáság fogadja az oldalon, aminek láttán teljes döbbenetség lesz úrrá rajta és átlátogat egy másik oldalra. 


Kiemelt fontosságú a képek minősége és a betűtípus is. 

 

  • A kép minőség, felbontás elengedhetetlen, mert az első, ami a vásárló elé tárul, az a fotó. Tökéletesen kell bemutatnia az értékesíteni kívánt termék szépségét, értékét. Meg kell mutatnia minden apró szépséget, mely alapján a vásárló érzi, hogy remek döntést hozott akkor, mikor a mi webáruházunkat választotta. A képek esetében vízjellel is elláthatjuk munkánkat, ami azt tükrözi, hogy büszkék vagyunk arra, amit alkottunk. 
  • A leírás tartalmi precizitását követően a szerkesztés kerül előtérbe. Ne használjuk sokféle betűtípust és színeket, mert tönkre tesszük vele a rólunk alkotott képet. Csak azokat az elemeket emeljük ki, ami valóban nagyon fontos, annak érdekében, hogy a megvásárolt termék sokáig okozzon örömet a vásárlónak. A fontos részek kiemeléséhez figyelemfelkeltő, de ne kihívó színeket, betűtípust válasszunk. Mindig törekedjünk arra, hogy ne a színkombinációkkal és különböző iniciálékkal keltsünk feltűnést. 

A cél, hogy a termék adja el önmagát és pozitív élményekkel gazdagodva töltse meg kosarát a vásárló.