Ugrás a tartalomra

Mit tehetünk azért, hogy webshopunk előkelőbb helyet foglaljon el a Google találati listájában

Google

Számos oka lehet annak, hogy weboldalunk hátrébb helyezkedik el a Google találati listájában, mint amilyen pozíciót szeretnénk.

Például a leggyakoribb okok lehetnek

 • Alacsony minőségű tartalom: ha a weboldalunk tartalma nem releváns, vagy nem szolgálja ki a felhasználók igényeit, akkor az alacsony minőségűnek tekinthető, és az Google találati listájának hátsó soraihoz sorolható. Fontos, hogy a tartalom releváns legyen, értékes információkat tartalmazzon, jól strukturált legyen, és szövegszerkesztő eszközökkel, kulcsszavakkal és más SEO-optimizáló technikákkal támogassuk.
 • Hiányzó SEO-optimalizálás: a SEO-optimalizálás nélkül a Google találati listájának hátsó sorában maradhatunk.
 • Konkurencia túlzott előnye: ha a weboldalunk olyan iparágban működik, ahol a verseny nagy, akkor a konkurens weboldalak előkelőbb pozícióban lehetnek, mint a miénk. Ebben az esetben fontos megvizsgálni, hogy miért teljesítenek jobban a konkurens weboldalak, és hogyan lehet javítani a teljesítményt.
 • Hiányzó kapcsolatteremtés: ha nem építünk kapcsolatot más releváns webhelyekkel, akkor azok az oldalak is magasabb pozícióban lehetnek, amelyek kapcsolatban állnak más webhelyekkel. Építsünk kapcsolatot az ágazatunkban lévő influencerekkel, és kérjünk tőlük hivatkozásokat az oldalunkra.
 • Rossz webhelydesign: az elavult webhelydesign, a rossz felhasználói élmény, vagy a nehezen kezelhető oldalstruktúra is hozzájárulhat ahhoz, hogy a Google találati listájának hátsó sorában találjuk magunkat. Készítsünk modern és felhasználóbarát webhelyet, amely könnyen navigálható és könnyen használható.
 • Hiányzó mobilbarát kialakítás
   

A Google találati listájának előrébb juttatása érdekében néhány dolog amire érdemes figyelni:

 • Keresőbarát tartalom: a Google szereti a releváns, értékes tartalmat. Gondoljon arra, hogy mit keresnek az emberek, amikor az Ön iparágával vagy termékeivel kapcsolatban keresnek. Ezután hozzon létre olyan tartalmat, amely megfelel ennek az igénynek, és amely egyértelműen és jól strukturáltan van megírva. Használjon kulcsszavakat, de ne essen túlzásba.
 • SEO-optimalizálás: a SEO-optimalizálás lehetővé teszi, hogy a Google könnyebben megtalálja és indexelje a weboldalát. Gondoskodjon arról, hogy az oldal kódja és a metaadatai megfelelően legyenek strukturáltak, és a kulcsszavakat helyesen használják. Használjon megfelelően formázott címeket és alcímeket, alt szöveget az ábrákhoz és linkeket.
 • Linkek építése: a minőségi hivatkozások az egyik legfontosabb tényezőként szerepelnek a Google rangsorolásában. Keressen kapcsolatot más releváns webhelyekkel és kérjen tőlük hivatkozásokat az oldalára. Építse fel az ágazatbeli kapcsolatokat, készítse el az infografikákat és a blog posztokat, amelyek megosztásra késztetik az embereket.
 • Mobilbarát kialakítás: A Google fontosnak tartja a mobilbarát weboldalakat, mivel a felhasználók nagy része mobil eszközökről böngészik. Győződjön meg róla, hogy az oldala teljesen reszponzív, és jól működik mobil eszközökön is.
 • Gyors oldalbetöltési sebesség: A gyors oldalbetöltési sebesség javítja a felhasználói élményt, és a Google is rangsorolási tényezőként használja. Gondoskodjon arról, hogy az oldalad teljesítménye optimális legyen, és csökkentse az oldalbetöltési időt.

Persze a Google találati listájának előre lendítése időbe telhet, és nem lehet garantálni a sikerét. Azonban ha betartja ezeket a lépéseket, akkor nagyobb esélye van arra, hogy az oldala jobban teljesít a Google keresőjében.