Ugrás a tartalomra

2013-as év legkeresettebb termékei a Neten...

2013-as év legkeresettebb termékei a Neten...

Az első gondolatom ezzel kapcsolatban, hogy talán az újszerű kütyük, a különféle számítástechnikai cikkek vagy éppen az okos telefonok voltak a legnépszerűbbek. Akármilyen meglepő is, az igazság nem ez. A keresési statisztikák szerint az elmúlt évben a legtöbb hazai online felhasználó Simson motorra, kerékpárra, babakocsira, valamint fehérorosz traktorra vágyott, ám a lovak is kifejezetten szép helyen végeztek. Tehát, ha sikeres webáruházat akarsz készíteni, akkor ezekkel az árucikkekkel érdemes foglalkoznod..
Függetlenül attól, hogy a német motorgyár megszűnt, sőt még csak nem is most, mégis körülbelül 5 millió kereséssel a Simson a keresési ranglista élén végzett. Szinte hihetetlen, de bizony igaz, hiszen több mint kétszer annyian érdeklődtek a jó öreg, olcsó motortípus iránt, mint például a vadiúj BMW iránt, ami az autómárkák közötti versenyt vezeti. A statisztikák azt mutatják az összesített listán, hogy a második helyezett négymillió kereséssel a kerékpár lett, szorosan utána a bronzérmes pedig a babakocsi. A webshop készítést éppen ezért érdemes ezekre a tárgyakra kihegyezni. Persze nem a Simson motorra, de a babakocsi és a kerékpár már jó üzlet lehet!
A kutatást végző szakembereket épp úgy meglepték ezek az eredmények, mint ahogyan most valószínűleg a kedves olvasót is. A mezőgazdasági termékek hódítása az interneten szintén nem kis csodálkozásra ad okot. Az MTZ traktort például több mint 3,3 millióan keresték a múlt évben a Jófogás oldalán, aminek köszönhetően az előkelő negyedik helyen végzett, bár a dobogóról már lecsúszott. Érdekes, hogy még a kínálat is hatalmas ezen a téren.
A webáruház készítés esetében talán még érdekesebb, hogy laptophoz is sokan internet segítségével szeretnének hozzájutni legalábbis a statisztikák adatai szerint. A különféle hordozható számítógépek nagyon népszerűek voltak az egész év során, de a tabletekre és a játékkonzolokra is nagyon sokan kerestek.